torstai 10. huhtikuuta 2014

Suomi vs. USA part 1

Apuuuvvaaaa!! Siis aivan hirveä himo iski yllättäen suomalaisia herkkuja kohtaan! Tuttu Suomesta pyysi minua lähettämään hälle lippiksen ja kiitokseks lupas lähettää mulle karkkipussin ja kyseli mimmosta sais olla. No siinä sitten äkkiä googlettamaan, kun ei millään tahtonu muistaa niitten nimiä! Päädyin sitten fromfinland.fi (ei oo muuten piilomainontaa) nimiselle sivulle ja sieltähän löyty vaikka mimmosia herkkuja. Mm. doris-keskejä, fazerin suklaata, fani paloja, jne muita herkkuja joita ei täältä jenkkilästä löydy.


















Näitä sitten himoitessa aloin miettimäänkin eroavaisuuksia (etenkin ruuan suhteen) Suomen ja USA:n välillä. Niinkuin sanonta menee: You don't realize what you have until it's gone. No täällä ollessa onkin nyt tajunnu että mitä kaikkea onkaan ikävä. Tää on muuten siksi vaan part 1, koska tiedän että näitä tulee vielä jatkossa lisää!



1. Ruisleipä

Siis voitteko uskoa, että täällä ei ole ruisleipää, ei sitten missään! Kokojyvää, täysjyvää, vaaleaa, hunajaa ja vaikka mitä muuta löytyy, muttei ruisleipää. Välillä tuntuu ettei mikään maistuisi paremmalta kuin tuore ruisleipä vanhasta kunnon K-Kaupasta. Tuleeko teillä koskaan tällaisia himoja?



2. Salmiakki/Lakritsi/Karkit yleisesti

Salmiakkia ei löydy mistään ja lakritsi ei maistu lakritsille. En edes itse ole kovin hirveä salmiakin ystävä, mutta silti sitä tekee mieli! Lakritsi on kyllä välillä ihan suurtakin herkkua, ja sitä onneksi löytyy vanhempien lähettämien pakettejen takia, onneksi! Täälläpäin tuntuu, että ihan yleisesti kaikki karkit maistuvat samalle. Saattavat olla erinvärisiä tai muotoisia mutta tismalleen saman makuisia. Voitteko kuvitella? Luulisi, että näinkin mahtipontisessa maassa olisi vähän tasoa, mutta ei.



3. Peanut Butter Villitys

Tuntuu siltä, ettei Suomessa ole hirveästi pähkinävoin ystäviä. Onko teidän mielestä näin? Sitä ei oikein tahdo löytyä kaupoista, ellei mene cittarin tai prisman suuruiseen kauppaan. Täällä taas ei mene päivääkään näkemättä sitä! Kouluvuoden alussa söinkin niin paljon sitä, että alkoi ihan ällöttämään! Miten se onkaan niin hyvää ihan minkä tahansa kanssa? On se sitten omena tai päärynä tai suklaa tai leivän päällä...kaikki kelpaa! Ei siinä, itse yritän rajoittaa sen syömistä. Muutenkin pyrin valitsemaan all natural ettei olis sitä lisättyä sokeria yms. Ja aivan mainiolta sekin maistuu! Vähän aikaa sitten maistoin myös ensimmäistä kertaa mantelivoita, mikä oli ehkä jopa parempaa! Kannattaa maistaa molempia, jos ette jo ole!


Tässä nytten ensimmäisenä mieleen tulevat, en liian pitkiä postauksia halua kirjoittaa. Kertokaa ihmeessä, jos on muita asioita joista haluaisitte kuulla lisää täältä USA:sta!

xoxo,
mietiskelijä

P.S. tässä vähän päivän lausahdusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti